Συστήματα ανάπτυξης - ενδυνάμωσης
 
Όλοι γνωρίζουμε, ή διαισθανόμαστε, ότι η διάθεσή μας και η στάση μας απέναντι στις μικρές και μεγάλες προκλήσεις της ζωής διαμορφώνουν την επιτυχία ή την αποτυχία μας στο επάγγελμα, τις σχέσεις, το γάμο, την οικογένεια και τη φιλία. Το μίγμα της ιδιοσυγκρασίας, του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς μας, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, κρίνει την ευτυχία ή τη δυστυχία μας.

Αυτή η απερίγραπτα πολύπλοκη σύνθεση της ιδιοσυγκρασίας μας, του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς μας, που μας διέπει και μας χαρακτηρίζει διαρκώς, είναι η Προσωπικότητά μας. Αυτή είναι που μας κάνει ξεχωριστούς και μοναδικούς πάνω στη γη. Πίσω από τη συμπεριφορά μας, αυθόρμητη ή επιτηδευμένη, μπορούμε να διακρίνουμε την κληρονομικότητα, τις συστημικές δυνάμεις, τις επιδράσεις του περιβάλλοντος σε όλα τα στάδια της ζωής μας από την αρχή της, την επίπτωση της κατάστασης της υγείας μας και, τελευταία ίσως, τη βούλησή μας. Πως τα χειριζόμαστε όλα αυτά;

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και βασανιστικά μυστήρια που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας έχει να κάνει με την ποικιλία και το 'απρόβλεπτο' της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Για να περιγράψουμε τη δυσπρόσιτη, βαθιά κρυμμένη πηγή απ' όπου εκπορεύονται όλες οι αποφάσεις μας, για το καλό και το κακό, χαρακτηρίζουμε την ψυχή μας άβυσσο.

Να γνωρίσουμε, λοιπόν, την Προσωπικότητά μας, είναι το πρώτο μεγάλο, αποφασιστικό βήμα για να κατανοήσουμε και να παραδεχτούμε τα χαρακτηριστικά μας, το πρώτο μεγάλο βήμα για να τιθασεύσουμε τις συμπεριφορές μας, για να αποκτήσουμε τον πραγματικό έλεγχο του εαυτού μας και της ζωής μας. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωσή μας.

Σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον εαυτό του, η ISON, με επίγνωση και βαθύ σεβασμό στην ανθρώπινη περιπέτεια, έχοντας στη διάθεσή της τα διεισδυτικότερα επιστημονικά μέσα που έχει επινοήσει το ανθρώπινο πνεύμα, προσφέρει τη δυνατότητα να πάρει μια αναλυτική περιγραφή των χαρακτηριστικών του και, αν θέλει, να προχωρήσει σε βάθος την εξέταση των παραγόντων που τον διαμόρφωσαν. Όλη αυτή η γνώση είναι κρίσιμη, διότι μας ανεβάζει σε νέα επίπεδα αντίληψης και μας επιτρέπει να εστιάζουμε σε συγκεκριμένους στόχους την προσπάθεια για την αυτοβελτίωσή μας, χαρίζοντας στον εαυτό μας πολύτιμες στιγμές ευτυχίας.