CV Corner

Σύνταξη Βιογραφικού

Βασική απαίτηση για τη σύγχρονη αγορά εργασίας είναι το Βιογραφικό Σημείωμα.
Ένα αποτελεσματικό Βιογραφικό είναι
αυτό που κάνει τους υποψηφίους ανταγωνιστικούς και πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιλογής για το επόμενο στάδιο. Ωστόσο, πολλοί δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ένα Βιογραφικό Σημείωμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες που έχουν να ξεχωρίσουν, αν και έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες. Είναι γεγονός πως όσο καθυστερεί η δημιουργία ενός τέτοιου Βιογραφικού Σημειώματος χάνονται ευκαιρίες ζωής.

ISON PSYCHOMETRICA, η πρώτη εταιρία παροχής υπηρεσιών Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας που από το 1991 προωθεί τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, διαθέτει την κατάρτιση και τα μέσα για τη συγγραφή ενός εντυπωσιακού  Βιογραφικού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τους στόχους και το επαγγελματικό δυναμικό του κάθε υποψηφίου.

 Η υπηρεσία Συγγραφής Βιογραφικού απευθύνεται σε:

Επαγγελματίες οι οποίοι

- Θέλουν να ξεχωρίζουν στον χώρο τους
- Επιδιώκουν την εξέλιξη της καριέρα τους
- Επιθυμούν να βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων μελλοντικών εργοδοτών

 Φοιτητές οι οποίοι

- Δημιουργούν τις προοπτικές για ένταξή τους στην αγορά εργασίας
- Χτίζουν το επαγγελματικό τους δυναμικό
- Επιδιώκουν να εξελίξουν τις σπουδές τους

 Η ISON PSYCHOMETRICA εγγυάται τη δημιουργία του αποτελεσματικότερου και ελκυστικότερου Βιογραφικού. Οι συνεργάτες μας διαθέτουν τις επικοινωνιακές και συγγραφικές δεξιότητες αλλά και τη δημιουργικότητα που αποδεδειγμένα κάνουν τη διαφορά στον χώρο. Με την κατάλληλη καθοδήγηση διακεκριμένων επαγγελματιών το Βιογραφικό σας Σημείωμα θα είναι μεταξύ των πρώτων επιλογών των εργοδοτών και θα αναδεικνύει τις δυνατότητες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά σας.


   LinkedIn Experts  

Η σύγχρονη πραγματικότητα επιβάλλει την ενεργή παρουσία και συχνή δραστηριότητα στα Social Media. Οι εργοδότες που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και οι ενημερωμένοι Recruiters γνωρίζουν την αξία και τη δύναμη  των Social Media όταν πρόκειται για την προσέλκυση, την αξιολόγηση και την επιλογή του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Χάρη στο LinkedIn κάθε επαγγελματίας έχει πλέον τη δυνατότητα να βρίσκεται «κοντά» σε ανθρώπους που επιλέγουν συνεργάτες, να πολλαπλασιάζει το επαγγελματικό και κοινωνικό του δίκτυο και, επομένως, τις ευκαιρίες της ζωής του. Πρόκειται για ένα μόνιμα προσβάσιμο βιογραφικό σημείωμα που αποδεικνύει στη διεθνή κοινότητα τις δυνατότητες, την κατάρτιση και την αξία σας ως επαγγελματία.

Στην ISON PSYCHOMETRICA, την εταιρία που δε σταματά να εξελίσσεται και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, γνωρίζουμε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το επαγγελματικό σας προφίλ και να το καταστήσετε πρώτο στην προτίμηση των πιο δραστήριων και αξιόλογων εργοδοτών. Αρκεί μία συνάντηση με έναν σύμβουλό μας προκειμένου να διαπιστώσετε το υψηλό επίπεδο αντίληψης και γνώσης του τρόπου λειτουργίας των επαγγελματικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μαζί μπορούμε να αυξήσουμε θεαματικά την απήχησή σας στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας και να εξασφαλίσουμε πως θα βρίσκεστε στο κατάλληλο διαδικτυακό σημείο την κατάλληλη στιγμή.


  Δημιουργία Συνοδευτικής Επιστολής

Η Συνοδευτική Επιστολή (Cover Letter) είναι σημείο κλειδί για κάθε αίτησή σας. Και αυτό γιατί συνήθως εμφανίζεται πρώτη στους εργοδότες και επομένως καθορίζει την πρώτη εντύπωση που σχηματίζουν για εσάς. Η Συνοδευτική Επιστολή πείθει τον υποψήφιο εργοδότη σας πως αξίζει να αφιερώσει χρόνο στο Βιογραφικό σας Σημείωμα.

Οι συνεργάτες μας γνωρίζουν πως μία Συνοδευτική Επιστολή απαιτεί επαγγελματισμό και πειστικότητα προκειμένου να πετύχει τον στόχο της: να εντυπωσιάσει τον παραλήπτη, να αποδείξει την αξία σας ως επαγγελματία και να σας οδηγήσει σε μία συνάντηση όπου θα αποδείξετε τι πραγματικά αξίζετε.


   Interview Coaching

Ένα από τα τελικά στάδια της αξιολόγησης υποψηφίων εργαζομένων ή φοιτητών είναι η Συνέντευξη (Interview). Ένα στάδιο καθοριστικό για την εξέλιξη της αίτησής σας αφού δίνει τη δυνατότητα στον υπεύθυνο αξιολογητή να συλλέξει λεπτομερείς και ουσιαστικές πληροφορίες για εσάς και την επαγγελματική σας πορεία. Οι επαγγελματίες του χώρου ομολογούν πως κατά τη συνέντευξη λαμβάνουν την απόφαση σχετικά με την πρόσληψη ή την απόρριψη των υποψηφίων.

Παρά τον ενθουσιασμό που προκαλεί η προσδοκία μίας συνάντησης με τον υπεύθυνο του Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι βέβαιο πως δημιουργεί και αγωνία. Μία διαδικασία που απαιτεί αυτοπεποίθηση και επίδειξη εξαιρετικά ανεπτυγμένων επικοινωνιακών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων σίγουρα δεν πρέπει να θεωρείται εύκολη.

Οι συνεντεύξεις διεξάγονται πλέον είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε διαδικτυακά με χρήση υπολογιστών και βίντεο-κλήσεων. Κάθε περίπτωση διαφέρει ως προς τη διαδικασία αλλά κάθε συνέντευξη είναι το ίδιο καθοριστική για τους υποψηφίους.

Η ISON PSYCHOMETRICA, συγκεντρώνοντας πολυετή πείρα στην αξιολόγηση και επιλογή προσωπικού συνεργαζόμενη με πλήθος εταιριών που δίνουν έμφαση στη διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού τους, γνωρίζει τις τεχνικές που χρειάζεται να εφαρμόσετε ώστε να ξεχωρίσετε και να εξασφαλίσετε την προτίμηση του συνεντευκτή σας.

 Η συνάντηση με έναν από τους έμπειρους Συμβούλους μας θα σας βοηθήσει να:

- Αποκτήσετε λεπτομερή εικόνα για κάθε μέθοδο συνέντευξης
- Εξασκηθείτε σε σημεία-κλειδιά των απαντήσεων που θα δώσετε
- Να εξοικειωθείτε με το περιεχόμενο, τη διατύπωση και την ποικιλία των ερωτήσεων που θα σας θέσουν
- Να ανακαλύψετε τα δυνατά σημεία σας και τον καλύτερο τρόπο να τα προβάλετε
- Να επιστρατεύσετε τις αποτελεσματικότερες συμπεριφορές που θα αφήσουν ξεχωριστή εντύπωση