Διεθνή

Η ISON άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες εκτός Ελλάδος ήδη το 1992, υποστηρίζοντας την επιλογή προσωπικού σε μεγάλες Ελληνικές εταιρίες που επεκτείνονταν τότε στα Βαλκάνια. Στη συνέχεια, επέκτεινε τη δραστηριότητά της στην Κύπρο, τα ΗΑΕ και το Λουξεμβούργο.

Από το 2003 κατέχει αποκλειστικά δικαιώματα για την ελληνική γλώσσα του διάσημου τεστ ΜΜΡΙ-2® του University of Minnesota, του κορυφαίου τεστ στον κόσμο. 

Απέκτησε επίσης αποκλειστικά δικαιώματα από το Πανεπιστήμιο του Harvard για την ελληνική έκδοση του παγκοσμίως γνωστού Thematic Apperception Test (TAT®)

Στην πορεία απέκτησε αποκλειστικά δικαιώματα για την ελληνική γλώσσα και εξέδοσε μεθοδολογικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διοίκησης Επιχειρήσεων (CECIOS), της Psychological Assessment Resources και του Institute for Personality & Ability Testing.

Το 1998 επελέγη ως Έλληνας εταίρος της τότε μεγαλύτερης κοινοπραξίας Συμβούλων Σταδιοδρομίας του κόσμου, OIPartners.

Έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα έργα κορυφαίων οίκων του εξωτερικού σε ζητήματα ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, διαχείρισης ταλέντων, performance management, αξιολογήσεων και επιλογής στελεχών. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η συνεργασία με την Challenger Gray & Christmas που επινόησε τις υπηρεσίες ανατοποθέτησης (Outplacement), ενώ από το 2000 για πάνω από 10 χρόνια υλοποίησε όλα τα έργα της Right Management Consultants, τότε μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο στον κλάδο Συμβούλων στη Διαχείριση της Αλλαγής, της HDA κ.α.

Συμμετέχει ενεργά σε διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, την Επαγγελματική Συμβουλευτική, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων για την απασχολησιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Περιφέρειες Καταλωνίας και Βιτσέντσα, Δήμοι Βαλένθια, Πόρτο, Ματέρα, τα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης και του Ομοσπονδιακού Οργανισμού για την Απασχόληση της Γερμανίας, το Ανθρωπιστικό και Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πολωνίας κ.α.)

Παράλληλα έχει διεξάγει επιτυχώς έργα αξιολόγησης εθνικών προγραμμάτων για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων την αξιολόγηση όλων των προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων για 7 έτη και όλων των δράσεων Leonardo da Vinci για 4 έτη.

Η ISON είναι μέλος των διεθνών ενώσεων:

- Society For Human Resource Managment

- International Association For Educational & Vocational Guidance

- Career Firms International

Ο Διευθυντής της ISON είναι σύνδεσμος στην Ελλάδα του international division της American Psychological Association (APA) και μέλος του Δ.Σ. του European Association for Career Guidance.