Φιλοσοφία του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕΠ )

Το ΚεΠ εργάζεται για να αντισταθμίσει την αγωνία για το αβέβαιο επαγγελματικό αύριο στον κόσμο των ραγδαίων αλλαγών που ζούμε. Αποστολή μας είναι να προσεγγίζουμε τους νέους, αλλά και ανθρώπους κάθε ηλικίας και προέλευσης και να τους βοηθούμε να αποκτήσουν τη δύναμη και τα μέσα που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να θέτουν και να πραγματώνουν ρεαλιστικούς στόχους για τη ζωή τους.

Για το σκοπό αυτό αναπτυσσόμαστε και αναβαθμίζουμε συνεχώς τις ικανότητές μας, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε το δυναμικό μας όσο το δυνατόν καλύτερα, έτσι ώστε να μπορούμε να οδηγήσουμε και τους άλλους να διαχειριστούν το δικό τους δυναμικό με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Σχεδιάζουμε για τον καθένα προσωπικές στρατηγικές, με τις οποίες θα πραγματωθούν οι επιθυμίες του, μέσα στο πλαίσιο που θέτει η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Παρέχουμε τα μέσα και δημιουργούμε τις συνθήκες για να μπορεί ο καθένας να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του, να συνειδητοποιήσει τις κλίσεις του και να αναπτύξει για τη ζωή του τη νοοτροπία του νικητή.


Οι υπηρεσίες του ΚεΠ βασίζονται στην επιστημονική και φιλοσοφική αρχή ότι η εργασία στη σύγχρονη εποχή δεν αποτελεί μόνο μέσον βιοπορισμού. Η κατάλληλη εργασία μπορεί να αποτελέσει για κάθε συγκεκριμένο άνθρωπο το μέσον για την πολύπλευρη κοινωνική, εσωτερική και πνευματική του ολοκλήρωση, παράλληλα με την υλική ευμάρεια που μπορεί να του προσφέρει. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να συνειδητοποιούν ότι έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να επιλέγουν επαγγελματικές δραστηριότητες που ταυτόχρονα θα ικανοποιούν τις δημιουργικές και κοινωνικές τους ανάγκες.

Ενεργούμε για τη διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη κάθε ανθρώπου, ώστε να προσαρμόζεται ομαλά στις σκληρές απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, να βρίσκει τη δική του θέση μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και να πετυχαίνει το βέλτιστο. Του παρέχουμε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε καθίσταται ικανός να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό του και να τις πραγματοποιεί άμεσα. Του δείχνουμε το δρόμο για να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει.

Για την πραγμάτωση του σκοπού μας εντάσσουμε στην ομάδα μας ειδικευμένους επιστήμονες, που συνδυάζουν τη γνώση με το ταλέντο και την αγάπη για τον άνθρωπο. Επιλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα πιο σύγχρονα μέσα για τη διάγνωση των προσωπικών χαρακτηριστικών και τις πιο επιτυχείς μεθόδους Συμβουλευτικής για να οδηγηθεί ο άνθρωπος εκεί που ο ίδιος θέλει να φτάσει.

Φιλοδοξία όλων μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στους πιο διαφορετικούς ανθρώπους, εφήβους, νέους ή ενήλικες και να προσφέρουμε στον καθένα τη στήριξη και τη γνώση που χρειάζεται, ώστε να ανακαλύψει και να πραγματώσει το δρόμο της προσωπικής του εξέλιξης και επιτυχίας.