Γνώμες Γονέων

Κάθε πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διεξάγουμε, όταν ολοκληρωθεί, αξιολογείται γραπτά από τους γονείς και τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Δείτε ορισμένες απόψεις γονέων, όπως διατυπώνονται στα φύλλα αξιολόγησης.


"Tο παιδί μου ξεκαθάρισε τις επιλογές του και εγώ απέκτησα καλύτερη επικοινωνία μαζί του."

Μαρία Γ.


"Το πρόγραμμα μας άνοιξε τον ορίζοντα! Η κόρη μας ανακάλυψε και άλλες εναλλακτικές λύσεις που δεν είχε καν σκεφτεί."

Γιάννης Κ.


"Είχα ακούσει για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τον θεωρούσα μια περιττή πολυτέλεια. Κάποιοι φίλοι με παρακίνησαν και τώρα σκέφτομαι πως αν δεν το είχα κάνει, θα είχα αφήσει το μέλλον του παιδιού μου στην τύχη."

Γιώργος Α.


"Μέσα από το πρόγραμμα μειώθηκαν οι πιθανότητες δικών μας λαθών σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών μας και τις κατευθύνσεις που τους δίνουμε σε σχέση με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό."

Ελίνα Κ.


"Η κόρη μου κατάλαβε τις ικανότητες της, ανακάλυψε άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της και ενημερώθηκε σχετικά με επαγγελματικούς τομείς και τις προοπτικές επαγγελμάτων. Ξεκαθάρισε τους στόχους της."

Άννα Χ.


"Πιστεύω πως πήραμε τις απαντήσεις και τις λύσεις στις απορίες και τους προβληματισμούς για την επαγγελματική πορεία του παιδιού."

Δέσποινα Λ.


"Μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού είχα σα γονιός τη δυνατότητα περισσότερου και ουσιαστικότερου προβληματισμού σχετικά με τα θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας του παιδιού μου αλλά και της συμπεριφοράς μου προς αυτό."

Κατερίνα Π.


"Μπόρεσα να δω πόσο αλληλένδετες είναι η επιλογή εργασίας και η ιδιοσυγκρασία."

Πέτρος Σ.


"Στην αρχή απευθυνθήκαμε στο Κέντρο για επαγγελματικό προσανατολισμό. Γρήγορα όμως διαπιστώσαμε πως ανήκαμε στο μικρό εκείνο ποσοστό όπου πίσω από την ανάγκη για επαγγελματικό προσανατολισμό κρύβονταν και άλλα προβλήματα. Ευτυχώς μετά την επιλογή της επαγγελματικής κατεύθυνσης μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε οικογενειακά προβλήματα που στο μέλλον θα στεκόντουσαν εμπόδιο για το παιδί μας.
"

Νίκος Ρ.


"Το παιδί μου σκεφτόμασταν να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που όμως δεν ταίριαζε καθόλου στο χαρακτήρα του. Ευτυχώς στο ΚεΠ μας βοήθησαν και το καταλάβαμε εγκαίρως. Τώρα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στην επιστήμη που του ταίριαζε.
"

Χρήστος Π.


"Τονώθηκε η αυτοπεποίθησή του! Έβαλε στόχους και προχωράει πιο σίγουρος. Ήταν κάτι που εγώ ως γονιός δεν μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είχα τον τρόπο και τις γνώσεις."

Όλγα Κ.


"Μέσα από το πρόγραμμα διαφάνηκαν και άλλα θέματα. Το παιδί μου είχε πολύ άγχος. Δεν μπορούσα να προσφέρω εγώ πολλά σ’ αυτό. Με την βοήθεια των ειδικών κατάφερε να διαχειρίζεται το άγχος του παραγωγικά, ιδιαίτερα στην περίοδο των εξετάσεων και να συστηματοποιήσει τον τρόπο μελέτης του."

Χαρά Π.


"Τώρα είναι ικανή να πάρει μια επαγγελματική απόφαση. Τονώθηκε η αυτοπεποίθησή της και έμαθε ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ’ ότι φανταζόταν."

Χριστίνα Σ.


"Όταν μου είπε η γυναίκα μου για επαγγελματικό προσανατολισμό του παιδιού ήμουν δύσπιστος έως αρνητικός. Οι προτάσεις που μας έκανε ο σύμβουλος με ξάφνιασαν. Τώρα που είναι στο 3ο έτος στη σχολή και βλέπω με πόσο ενδιαφέρον παρακολουθεί, λέω μπράβο, θα ‘πρεπε να το ξέρουν όλοι οι γονείς."

Δημήτρης Β.


"Έμαθε με τη βοήθεια των ειδικών που μπορεί να πετύχει, αν επικεντρώσει τις προσπάθειες του σε ένα στόχο. Και έμαθε τον τρόπο να το κάνει.
"

Λία Χ.


"Ανακάλυψε τις ικανότητες του, έμαθε τι μπορεί να κάνει, πληροφορήθηκε για την αγορά εργασίας, είναι πια ξεκάθαρος στο τι θέλει και στο τι μπορεί να ακολουθήσει."

Σοφία Π.


"Το να γνωρίσει τι θα κάνει και το τι μπορεί να κάνει είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, για να μπορεί να θέσει στόχους. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν. Αυτό το πρόγραμμα θα έπρεπε να γίνεται από όλους τους μαθητές!
"

Έλενα Κ.


"Ενημερωθήκαμε για εκπαιδευτικές κατευθύνσεις που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξη τους. Το παιδί μου αισθάνθηκε πιο δυνατό μετά από αυτές τις συναντήσεις και πιο σίγουρο."

Κωνσταντίνος Τ.


"Το παιδί μου είχε πολλές δυνατότητες. Αυτό δεν βοηθά πάντα τελικά. Είχε μπερδευτεί τόσο πολύ που στο τέλος πίστευα ότι θα εγκατέλειπε. Με το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού μπήκαν οι σκέψεις του σε τάξη και, όπως αποδείχτηκε, έκανε την καλύτερη επιλογή."

Λυδία Χ.

"Σας ευχαριστώ πολύ για τον τρόπο που αγκαλιάσατε το παιδί μου και το βοηθήσατε να ανακαλύψει τις δυνατότητες του εαυτού του αλλά και τις επιλογές στις οποίες δεν τολμούσε να εναποθέσει ελπίδες, ίσως επειδή του φαίνονταν υπερβολικά υψηλοί στόχοι" 

Χριστίνα Μ.

"Μένουμε στην επαρχία και λόγω απόστασης κάναμε το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσω Skype. Δε μπορούσα να φανταστώ ότι η Συμβουλευτική εξ αποστάσεως θα είχε τέτοια αμεσότητα και θα αποτελούσε τόσο ουσιαστική βοήθεια για την κόρη μου προκειμένου να επιλέξει τις σπουδές που της ταιριάζουν"

Ευαγγελία Σ.

"Αν και η κόρη μου ήταν ήδη κατασταλαγμένη στην επιλογή κατεύθυνσης στο σχολείο, ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός μας επιβεβαίωσε με επιστημονική τεκμηρίωση τις κλίσεις που έχει και αισθάνθηκε η ίδια πιο σίγουρη για τον εαυτό της και πιο έτοιμη να πετύχει το στόχο της"

Δανάη Τ.

"Ο γιός μας ήταν αδιάφορος για το σχολειο, χωρίς όνειρα για το μέλλον του. Μέσα από τη Συμβουλευτική διαδικασία και τα τεστ που συμπλήρωσε ανακάλυψε ότι υπάρχουν τομείς που τον ενδιαφέρουν και βρήκε το κίνητρο που δεν είχε για να διαβάσει περισσότερο"

Νικόλας Ν.

"Τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου είμαστε ενθουσιασμένοι από τη διαδικασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η σύμβουλος ήταν εξαιρετική και βοήθησε πραγματικά τα παιδιά μου να ανακαλύψουν αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. Ήταν πιο καλό απ' ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε" 

Μαρία Ν.

"Το παιδί μας βοήθηθηκε να αλλάξει κατεύθυνση επειδή δεν του ταίριαζε η επιλογή που είχε κάνει και αυτό συνέβαλε στο να ξεπεράσει όχι μόνο την άσχημη διάθεσή του αλλά και μία διατροφική διαταραχή που τον βασάνιζε. Είναι σαν να βλέπουμε άλλο παιδί"

Δημήτρης Κ.